A pénz a lelke mindennek?

2021.03.10

A profi boksz egyik legnagyobb alakja, az eddig veretlen Floyd Mayweather kiáll Logan Paul, youtuber ellen

Floyd Mayweather ringbe lép Logan Paul ellen. / Fotó: Insider.com /
Floyd Mayweather ringbe lép Logan Paul ellen. / Fotó: Insider.com /

A szorító egyik sarkában egy 2017-ben visszavonult váltósúlyú bokszoló, aki pályafutása során nagypehelysúlyban, könnyűsúlyban, kisváltósúlyban, váltósúlyban és nagyváltósúlyban is világbajnok lett. Egy legenda. A profik között ötvenszer lépett a kötelek közé, mind az ötven alkalommal nyert, ráadásul huszonhétszer kiütéssel. A szakértők a sportág valaha élt legjobban védekező bokszolójának tartják, nem hogy megütni, megérinteni sem könnyű. A szorító másik sarkában 23 millió feliratkozó, több száz videó, több milliárd megtekintés. Egy youtuber. Eddig két gálamérkőzésen bokszolt, mindkétszer KSI ellen (aki szintén youtuber), egy döntetlen és egy vereség a mérlege.

Az évszázad bokszmeccse.

Mayweather Logan Paul ellen.

Az évszázad bokszmeccse!?

Némi iróniával akár ez is lehetne a közelgő Floyd Mayweather Logan Paul találkozó felvezetése, de vegyük egy kicsit komolyabban ezt a mérkőzést. Már januárban írtam erről a jelenségről, hogy a youtuberek leleményes módon találtak egy piaci rést, és népszerűségüket, valamint kiváló marketing érzéküket kihasználva beszálltak a profi bokszba. Ennek ékes példája a Paul testvér pár, - Jake és Logan - akik már nem egy meccset bunyóztak le, ezzel hatalmas bevételekhez jutva. Azonban ez a jelenség most egy jelentős mérföldkőhöz érkezett. Hiszen most már nemcsak youtuberek, ex-kosarasok bokszolgatnak egymás ellen a több milliós nézettség mellett, hanem a youtuberek profi bokszolókat is le tudnak kötni egy-egy gálamérkőzésre.

Talán nem meglepő, hogy Floyd Mayweather az első ilyen bokszoló, akit a youtuberek meg tudtak fűzni, hiszen akármekkora legenda, azért a pénzt köztudottan szereti, nem is véletlen, hogy 'Money' a beceneve. 'Money' utolsó profi boxmeccsét Conor Mcgregor, UFC harcos ellen bokszolta még 2017-ben, és már ott látszott, hogy azért sok mindenre kapható "egy kis pénzért", hiszen akkor sem egy klasszikus bokszoló ellen állt a kötelek közé. Ezután a bunyó után Floyd hivatalosan visszavonult, azonban 2019 decemberében egy gálamérkőzés - és persze sok-sok millió dollár - erejéig ismét felhúzta a kesztyűt, Tenshin Nasukawa, japán kick-boxos ellen mérkőzött meg Tokióban. Már ha ezt mérkőzésnek lehet nevezni, hiszen a japán harcos a második menetig sem húzta, az első menet felénél a földre került, ahonnan még hősiesen felállt a japán, azonban a második pofon után már nem tudott felkelni. Mayweather KO-val nyert. 

Nem kétség, ha nem történik valami isteni csoda, akkor Logan Paulra is ugyanaz a sors vár, mint Nasukawara. A mérkőzést egyébként eredetileg Február 20-ára tervezték, de végül elhalasztották, Logan Paul elmondása szerint azért, hogy teltház előtt tudják majd megrendezni. Mayweather Logan Paul elleni meccse után kilátásba helyezett egy tokiói visszatérést, valamint 50 cent és Logan Paul testvére, Jake Paul ellen is kiállna, ha úgy alakul. Ha ezekre a találkozókra mind sor kerül, komolyan át kell gondolni a profi ökölvívás jövőjét. Amíg nem késő.  


Forrás: Sportskeeda és Skysports

Nyisd ki a szemed by Kovács Attila
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!