A sportérték vagy a pénz

2021.01.22

Jake Paul, youtuber kihívta Conor Mcgregort - többszörös MMA világbajnokot - egy 50 millió eurós összdíjazású boksz meccsre 

Jake Paul kihívta Conor Mcgregor MMA világbajnokot. / Fotó: USA Today /
Jake Paul kihívta Conor Mcgregor MMA világbajnokot. / Fotó: USA Today /

A bokszban rengeteg pénz van. Hatalmas összegekért folyik a küzdelem egy-egy mérkőzésen. Ebben látott lehetőséget több youtuber pár évvel ezelőtt, amikor elkezdett "bunyózni". Igen idézőjelben. Mivel amit boksz címszó alatt leművelnek, az a sportág megcsúfolása. Mintha összeállnál a haverjaiddal, felbérelnétek Pep Guardiolát, edzetne titeket pár hónapig, majd a szomszéd város csapata ellen lejátszanátok a BL-döntőt. Több tízezer néző előtt. Mert érdekes módon ezeket a gálákat óriási érdeklődés övezi.

Az egyik ilyen feltörekvő youtuber, Jake Paul elmondása szerint az ex-kosaras, Nade Robinson elleni novemberi meccse nyolcadik a PPV (pay per view) rangsorban. Ami már csak azért is érdekes, mert számtalan olyan bunyót előz meg, ami nem csak nyomokban emlékeztetett bokszra. A youtuberek kiváló marketing érzéküknek köszönhetően tömérdek nézőt tudnak bevonzani az ilyen eseményekre, akik nemcsak azért nézik meg a találkozót, mert minőségi sportélményre vágynak, hanem azért is mert X vagy Y nagy youtube-sztár lép a kötelek közé. És ekkor a sportérték már másodlagos.

Jake Paul hatalmas Robinson elleni KO-ja után igen magasra tette a lécet. Nem mást hívott ki bokszolni, mint Conor Mcgregort, az UFC sztárját, többszörös MMA világbajnokot. Egy videóban el is mondja Jake, hogy 50 milliós küzdelemre hívja ki Mcgregort, a csekket már ki is állította az ír számára. Egyébként a provokatív videó nagyon hasonlít Mcgregor stílusára, aki szintúgy arrogáns stílusával szokta kimozdítani ellenfeleit, megzavarni nyugalmukat.

Dana White, Mcgregor managere a megkeresésre azt nyilatkozta, hogy semmi esélye annak, hogy Conor kiálljon Jake ellen. A youtuber válasz videójában ezt többször is zokon veszi, szerinte az ír fél attól, hogy veszít egy youtuber ellen. Conor Mcgregor eközben gőzerővel készül januári UFC visszatérése, ahol a könnyűsúlyú bajnokkal, Dustin Poirierel fog megküzdeni. Úgy tűnik, végül mégis a sportérték győz a pénz felett.  


Forrás: The Sun

Nyisd ki a szemed by Kovács Attila
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!