Csillagból hullócsillag

2021.01.25

Mesut Özil a török Fenerbahcéban folytatja 

Mesut Özil már új klubja, a török Fenerbahce mezében. / Fotó: Fotomac /
Mesut Özil már új klubja, a török Fenerbahce mezében. / Fotó: Fotomac /

Özil kapja a labdát, fel se néz, máris löbböli tovább Olivier Giroud elé, a francia átveszi, és a kijövő kapus mellett higgadtan elpasszolja a lasztit. Gól! Az Emirates közönsége egy emberként pattan fel, ugrálnak, ölelkeznek. Vezet az Arsenal. Micsoda játék, micsoda passz, Özil ismét zseniális. Mint mindig. A kispadon Arsene Wenger széles mosollyal nyugtázza tanítványa briliáns megmozdulását, már ő is tudja, közel a győzelem.

Ennek a korszaknak azonban vége. Többé nem csillog Özil Észak-London egén, a török-német kettős állampolgár elhagyja az Arsenalt és szeretett csapatához, a Fenerbahcéhoz igazol, ahol Szalai Attila csapattársa lesz. Pedig megannyi varázslatos jelenetet tudnánk összeszedni Mesut Özil arsenalos éveiből. Ki ne emlékezne játékára? Zsenialitás, precízség, hanyag elegancia jellemezte a játékmestert. 2018-ig. Ekkor azonban a német zseni karrierje megtört. Valami megváltozott. 2018 nyarán Arsene Wenger huszonkettő csodálatos év után otthagyta az Arsenalt. És Özilt mintha szellemé varázsolták volna. Legalábbis a pályán. Mert a médiában heti szinten háború dúlt közte, és az Arsenal éppen aktuális vezetőedzője között. Amiből legtöbbször az edzők jöttek ki rosszul, mivel őket kirúgták, Mesut meg maradt. Na de minek? Érezni lehetett, hogy már csak egy púp a csapat fizetési listáján sztár gázsijával, és hogy nem csak az edzőkkel lehet a baj, hiszen bárki is ült az Arsenal kispadján, pár meccs, pár hét vagy hónap után mindenki kihagyta a keretből. Özil már nem volt a régi.

Utolsó tétmeccsét még tavaly tavasszal, a West Ham elleni 1-0-s siker alkalmával játszotta. De ha megkérdeznénk egy Arsenal szurkolót, hamarabb emlékezne vissza kedvence politikai botrányaira, vagy amikor egy egész mérkőzést kis napernyője alatt töltött a kispadon, mint teljesítményére. Mert az maga volt a rémálom. Az utóbbi időben már csak Twitter bejegyzéseivel hívta fel magára a figyelmet, amelyben látszódott, a német valóban szereti az Arsenalt. Ezt bizonyítja az az eset is, amikor tavaly a koronavírus miatti megszorítások miatt elbocsátották a csapat kabalafiguráját, a Gunnersaurust, Özil úriemberként előlépett és magára vállalta a csapat kiskedvencének fizetését. Azonban a dinó bére csak eddig állt biztos lábakon, mivel Özil és az Arsenal útjai - bár milyen fájó is sok futball szerető számára - elvállnak. Szerintem sokak nevében mondhatom, hogy alig várjuk Özil bemutatkozását a Fenerben, és kívánjuk neki, hogy újra régi fényében tündököljön. Mostmár Isztambul égboltján.  

Nyisd ki a szemed by Kovács Attila
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!