Európai Szuper Liga: UEFA szankciók következnek

2021.04.19

Az UEFA elnöke reagált az Európai Szuper Liga bejelentésére

Aleksander Ceferin  szégyenletesnek tartja az Európai Szuper Liga törekvést(Fotó: Bleacher Report)
Aleksander Ceferin szégyenletesnek tartja az Európai Szuper Liga törekvést(Fotó: Bleacher Report)

Mint ismert, 12 top csapat (Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur Inter Milan, AC Milan, Juventus, Atletico de Madrid, Real Madrid, FC Barcelona) tegnap éjjel bejelentette, hogy kilép a BL/EL küzdelmeiből, és létrehozza az Európai Szuper Ligát (ESL). Az UEFA első embere, Aleksander Ceferin elfogadhatatlannak tartja a lépést, és eddig sosem látott szankciókat helyezett kilátásba.

Az UEFA elnöke véleménye szerint az ESL-projekt gyalázatos, öncélú és az alapító klubokat csakis a pénz motiválta. "Az ötlet a futball szurkolók és az egész társadalmunk szembeköpése" - hangsúlyozta Ceferin. 

SZANKCIÓK

Aleksander Ceferin azonban nem csak bírált, hanem szankciókat is kilátásba helyezett. Elmondása szerint minél hamarabb el kell tiltani azokat a játékosokat, akik részt vesznek ebben a szörnyűségben. Ceferin tervei szerint a 12 szakadár klub összes játékosát eltiltanák az UEFA sporteseményeiről, az UEFA jogi csapata már vizsgálja is az eltiltás lehetőségét a 2021-ben megrendezendő Európa-bajnoksággal kapcsolatban. Sajtó információk szerint az UEFA szankcióit a FIFA is átveheti. 


Arra a kérdésre, hogy megfogják-e tartani a 12 klub távozása után is a Bajnokok Ligája küzdelmeit, Ceferin egyértelmű választ adott: Természetesen, rengeteg jó csapat van Európában, megfogjuk csinálni, akár velünk tartanak, akár nem. 


Forrás: Skysports


Nyisd ki a szemed by Kovács Attila
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!