Az öreg Carlo hanyag eleganciája

2021.02.14

Carlo Ancelotti gólöröme az év legdrámaibb mérkőzésén

Carlo Ancelotti gólöröme az Everton győztes góljánál. /Fotó: Daily Mail /
Carlo Ancelotti gólöröme az Everton győztes góljánál. /Fotó: Daily Mail /

Gól. A foci lényege, mozgatórúgója. Nincs is talán jobb érzés, mint mikor a kedvenc csapatod betalál az ellenfél kapujába. Kezed a magasba lendül, táncolsz, majd kiugrasz a bőrödből. Testeden az adrenalin meleg érzése száguld végig. És ezzel nem vagy egyedül. A csapat, a szurkolótársaid, sőt még vezetőedző is veled örül. Ki ne emlékezne José Mourinho legendás térden csúszására, Mauricio Pochettino könnyeire, ahogy térdre hull, Sir Alex Ferguson ökölbe szorított kezére, Jürgen Klopp ölelő karjaira. Megannyi legendás gólöröm, amit sosem fogunk elfelejteni, és bármikor vissza tudunk magunkban játszani, pont úgy, mint a Star Wars filmek klasszikus jeleneteit. Ehhez csatlakozott most az Everton trénere, Carlo Ancelotti.

A gólöröm

Everton-Tottenham, FA-kupa találkozó, rendes játékidő után az állás 4-4. Szenzációs mérkőzés. Gólok, fordítások, tizenegyes, drámai véghajrá. Egyszóval a tökéletes mérkőzés. Kétszer tizenötperc hosszabbítás következik. A futball szerelmesei csak csettintenek örömükben.

A 97.percben labdát szerez az Everton a Tottenham térfelén, pár pengés passz után Gylfi Sigurdsson ugratja ki Bernardot a lesvonalról, aki higgadtan a vonalon álló Hugo Lloris mellett a hálóba helyezi a labdát. 5-4. Ki mondani is szürreális, nem igaz? Az Everton játékosok tombolnak, a kispadon is mindenki ugrál, ölelkezik. Egyvalakit kivéve. Carlo Ancelotti felnéz, nyugtázza, hogy vezet a csapata, megfújja kis teácskáját, amit a kezében szorongat, majd hátat fordít a játéktérnek. Egyetlen arcizma sem rezzent meg. Pedig ezzel a góllal nyert az Everton.

A mérkőzés összefoglalója:


Forrás: Youtube

Nyisd ki a szemed by Kovács Attila
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!