(18+) Cristiano Ronaldo megpróbálja megakadályozni szexbotránya továbbgyűrűzését

2021.12.09
/Fotó: Goal.com/
/Fotó: Goal.com/

Cristiano Ronaldo hatalmas küzdelmet folytat a New York Times-szal, hogy az amerikai lap ne hozza nyilvánosságra azt a 200 oldalas anyagot, amely az ötszörös aranylabdás szexbotrányáról szól. A

The Athletic információi szerint az amerikai újság megpróbál hozzáférni a Las Vegas-i Fővárosi Rendőrkapitányság (LVMPD) irataihoz.

Na de mit is követett el Ronaldo?

Ronaldót az egykori modell, Kathryn Mayorga azzal vádolta meg, hogy a focista 2009-ben megerőszakolta őt egy nevadai hotel szobában. Az ügyet már 11 éve lezárták, mivel a felek peren kívül megegyeztek, a focista 375 000 fontot fizetett a modellnek.

A megegyezés nem volt nyilvános, de a Spiegel 2017-ben feltárta a vádat és a két fél közötti megállapodást.

Akkor most mégis miért került újra elő az ügy?

Mayorga 2018-ban újra megvádolta az ötszörös aranylabdás támadót, és azt szerette volna, hogy az egyességüket semmisnek nyilvánítsák. A hölgy állítása szerint kényszer hatása alatt írta alá a dokumentumokat. A modell jogtanácsosa, Leslie Stovall pedig felvette a kapcsolatot a Football Leaks-szel, hogy bizonyítékokhoz juthasson.

Stovall a birtokukba jutott papírokat elküldte a LVMPD-nek, Mayorga pedig 56 millió font kártérítést követelt a Las Vegas-i bíróságon keresztül. A bíróság azonban úgy határozott, hogy idén októberben megszünteti a Ronaldo ellen folyamatban lévő polgári peres eljárást, mivel Stovall jogtalanul jutott hozzá a dokumentumokhoz.

Ez a 200 oldal képezi jelenleg a Cristiano Ronaldo és a New York Times közötti vitát, mivel a lap Nevada Public Records Act nevű törvényre hivatkozva nyilvánosságra szeretné hozni Ronaldo szexbotrányának részleteit.

Az LVMPD még novemberben tájékoztatta a portugál ügyvédeit, hogy nyilvánosságra fogják hozni ezeket az iratokat, azonban rendőrség még aznap egyértelmű választ kapott.

Ronaldo érdekképviselete szerint az akta olyan dokumentumokat tartalmaz, amelyeket az állítólagos áldozat jelenlegi ügyvédje bocsátott az LVMPD rendelkezésére, és amivel az ügyvédnek sosem lehetett volna törvényesen rendelkeznie.

A The Atletic megkereste az LVMPD külső jogtanácsosát, Jackie Nicholst az ügyben, de a jogász kikerülte a kérdéseket, hogy átadják-e a New York Timesnak a Ronaldo-ügy iratait.

Nyisd ki a szemed by Kovács Attila
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!